Do It Yourself … Sieraden maken met een beetje hulp

DIY sieraden maken

Wij hebben een DIY sieraden maken pakketje ontwikkeld. Maak zelf sieraden, van hoofdzakelijk materialen die normaal gesproken weggegooid zouden worden, met een beetje hulp. Uieraard zijn er ook nieuwe materialen toegevoegd. We hebben een uitgebreide handleiding geschreven voor de nodige hulp bij het maken van de projecten. Een 2de pakket volgt binnenkort.

Realisatie

Door de coronatijd ben ik gaan kijken wat ik de mensen in deze tijd kan bieden nu workshops nog geen doorgang kunnen vinden. De realisatie dat het leven zoals wij het kennen toch wel wat zal (moeten) veranderen ging ik kijken hoe ik dat binnen mijn vakgebied kan bewerkstelligen.

Ik gebruik in mijn sieraden al voornamelijk goud en zilver wat wordt herwonnen uit oude sieraden, industriële toepassingen etc. Maar ik wou ook verder kijken dan alleen edele metalen. Dagelijks wordt er mooi materiaal weggegooid, thuis maar vooral ook bij bedrijven. Materiaal wat voor de één afval is kan voor een ander een waardevolle grondstof zijn of worden!

Hierom ben ik een samenwerking aangegaan met Atelier Zoet en Zagen. Zij specialiseert zich in beeldende kunst, interieur-architectuur, textiel en upcycling. We bundelen onze kennis en ervaring en vullen elkaar mooi aan.

DIY Sieraden pakket

Je kan met het pakket minstens 3 complete sieraden maken en hopelijk inspireert het om verder te kijken naar de mogelijkheden van materialen.
De recycle materialen in dit eerste pakket bestaat uit:
– rest leer van een leerverwerker
– kapotte fietsbanden bij de fietsenmaker vandaan
– Oude elektradraden van de metaalrecycling.

Zodra de tijd weer daar is zullen wij ook upcycle workshops gaan geven. Hier kan je nog meer technieken leren en kunnen wij op de diverse mogelijkheden ingaan.

Momenteel is het pakket alleen te koop, voor 18,50, via email en de webshop van Atelier Zoet en Zagen. Hopelijk kan je het binnenkort ook kopen op zondagmarkten en in cadeauwinkels in Amsterdam. Je kan het pakketje in ons atelier ophalen of binnen Amsterdam kunnen we het wellicht ook komen brengen.

Blijf creatief!
En hopelijk tot gauw weer
Atelien