Upcycle Workshops

Hier tref je de diverse upcycle workshops aan die worden gegeven in ons atelier of op locatie.

Zondag 20 september

Wij geven deze zondag in Kas Kerweer aan de admiraal de Ruijterweg 2 workshops voor alle leeftijden. Deelname is 10 euro per workshop.

Om 13.30 uur begint de upcycle workshop Maak een Bangle of Armband van oud papier.
In deze workshop maak je armbanden van oud papier, zoals; papier uit de papierbak, oude magazines, etc. Je leert een weef/vlechttechniek, en geeft jouw sieraad een eigen kleur, bepaald of het een mat of glanzend uiterlijk krijgt en besluit hoe je de armband wilt laten sluiten, en gaat naar huis met een uniek sieraad.
Er is genoeg materiaal aanwezig, maar wees vrij om zelf materiaal mee te brengen; zoals jouw stuk gelezen ( strip) boeken, om jouw sieraad nog persoonlijker te maken.

Om 15.30 uur begint de workshop Maak een Collier van een Avocado pit!
We gaan aan de slag met materiaal waar je waarschijnlijk niet eens bij stil staat dat je er iets moois van kan maken, de avocado pit! De pit droogt op in erg mooie kleuren waar we kralen en een hanger van kunnen maken.
Ook werk je met (verzilverd) koperdraad om een hangeroog en eventuele spacers te maken. Doordat de verse pit na bewerking nog een tijd moet drogen werk je ook met reeds gedroogde schijfjes van pitten. Neem gerust je eigen pit mee, alleen mag deze niet ouder dan 1 week zijn + haal het schilletje er alvast vanaf.

Thuis aan de slag? We verkopen ook DIY Upcycle pakketjes in de shop