Ambacht in Beeld Workshop

Helaas moet ik mijn workshop op 14 november afzeggen door de nieuwe corona maatregelen, maar de workshop voor kinderen van mijn mede ateliergebruikster Lyviënne op zondag 15 november gaat wel door!

In het weekend van 14 en 15 november zou het (uitgestelde) Ambacht in Beeld Festival plaatsvinden in en om de Hallen van Amsterdam. Ik zou hier verschillende ambachtelijke workshops geven, helaas kan door de huidige omstandigheden zo’n groot festival niet plaatsvinden.

Daarom hebben wij besloten om dit weekend in het klein te laten plaatsvinden in ons eigen atelier.

Op 14 november van 14.00 – 16:30, prijs 40,-, zal ik de workshop Smeden geven. Er kunnen maximaal 4 mensen (vanaf 16 jaar) meedoen aan deze workshop.

Het eeuwenoude ambacht van koud smeden wordt nog steeds grotendeels beoefend op dezelfde manier als vroeger. Van oude koperen leidingen smeed je een mooi sieraad. Ga aan de slag met de hamer en maak je eigen unieke sieraad! Tijdens deze workshop leer je de beginselen van het koud smeden van koper. Je smeedt een sieraad en werkt deze eventueel af door te polijsten met staalwol.

Desgewenst kan er ook een smeedworkshop geboekt worden deze dag van 10.00 – 12.30 uur met minimaal 2 en maximaal 4 deelnemers.


Op 15 november van 13:30- 15:30, prijs 15,- , zal Atelier Zoet en Zagen de workshop Maak je eigen upcycle sieraad geven voor kinderen in de leeftijd 7 t/m 12 jaar.

Je gaat lekker een middag aan de slag met het maken van je eigen kralen en hangers van recyclemateriaal, en  je leert een eigen sluiting maken.

Aan jouw sieraad rijg je jouw zelf gemaakte kralen van restmaterialen: Denk aan je (oude) speelgoed, een kapotte fietsband, stuk gelezen stripboek, plastic drinkflesjes. Allemaal basismateriaal voor bijzondere kralen.

Je maakt gebruik van verschillende technieken, zoals knippen, knopen, rollen en smelten.

Er is genoeg materiaal aanwezig, maar wees vrij om zelf, kleine rommeltjes mee te nemen om jouw sieraad te verrijken.

Voor kids: 7 t/m 12 jaar.  (minimaal 3, maximaal 6 deelnemers)