Het Jaar van de Tijger (2022)

Of je in de chinese astrologie gelooft of niet maar het Jaar van de Yang Water Tijger (2022) verloopt voor mij precies zoals is voorspeld!

Dynamisch, avontuurlijk en met onverwachtse wendingen!

Het is een jaar met veel energie en motivatie. In een Yang Water Tijger Jaar zijn de emoties wat meer in balans, water zorgt er voor dat de energie blijft stromen en flexibel is. Aanpassen lukt goed en dat maakt dit jaar niet alleen maar een turbulent jaar, maar brengt ook kalmte.

Yang vertegenwoordigt de zon en staat voor het ‘ik’, je ego en jijzelf. Dat maakt dat 2022 een jaar is waarin wij sterk op onszelf kunnen focussen/zelfreflectie en hier de juiste energie bij krijgen.

De Slang in het Jaar van de Tijger

Als geboren solist (ik ben een Slang), werk je liever alleen dan in een groep. Helaas ontkom je er dit jaar niet aan. Je begint nieuwe projecten met gelijkgestemden en daar hoort overleg bij, evenals advies en steun vragen. Er kunnen veel plotselinge en verrassende gebeurtenissen plaatsvinden!

Onverwachtse Wendingen

Toen ik mijn Tijgerjaar begon op 6 februari met de Winterbloeiers van Buurtlicht in de Nassaukerk had ik niet kunnen voorzien waar ik nu allemaal mee bezig zou zijn!
Ik kwam daar Wim van Tuyl tegen samen met zijn vrouw (grappig gesprek toen wij erachter kwamen dat we bijna dezelfde achternaam hebben), die zo gecharmeerd waren van mijn werk dat hij mij voorstelde bij Kunst-227. Alwaar ik dus gelijk aan een groepsexpositie kon meedoen met mijn sieraden. Dit werd een erg leerzame ervaring welke niet onverdienstelijk is gebleken.

Normaliter creeër ik mijn nieuwe collectie sieraden in de eerste (rustige) maanden van het jaar. Dus voor de expositie bij Kunst-227 wilde ik ook graag nieuwe stukken erbij. Echter dit jaar wilde het niet lukken om een samenhangende collectie te maken. Daardoor begon ik prestatiedruk te ervaren en besloot ik uiteindelijk om dit jaar geen nieuwe collectie te maken. Ik besloot mij te gaan focussen op stabiliteit en nee leren zeggen tegen mijzelf (want ja ik wil graag ALLES kunnen doen!).

Uiteindelijk resulteerde dit ook in mijn besluit (na raadpleging bij een goede vriendin) om dit jaar in principe niet aan makers/kunstmarkten mee te doen. En toen begon het te stromen!
Ik kreeg meer focus op mijn nieuwe glasproject “Iteratief” en langzaamaan ontstaat er toch ook nog een nieuwe collectie sieraden.

Avontuurlijk

Zo kruiste ook Jan den Hartog’s weg onverwachts met de mijne. Hij was enthousiast over mijn glas kunstwerken en liet mijn website zien bij Galerie Alosery Art in Almere. Daar heb ik nu een open uitnodiging om met mijn werk langs te komen. Ik ga zeker een bezoekje brengen in juni want dit is MIJN jaar! 

Open Oost Expo

Elke 2 jaar is de Open Oost atelierroute van Centrum-Oost. Dit jaar op 6, 7 en 8 mei waarbij ik meedoe aan de centrale expositie in de Oosterkerk.
Tijdens het organiseren van de Open Oost Route ontstonden er nieuwe kansen en projecten. Zo zal ik een keer mee gaan doen aan de kunstmarkten van het Vrijpaleis (ik geef nog aan wanneer). Deze vinden elke eerste weekend van de maand plaats aan de Paleisstraat 107. Ook werk ik nu mee aan project Art Shop Oost.

CBK ZomerSalon Royaal

Ook heb ik mijn werk ingeleverd voor de ZomerSalon van het CBK in Amsterdam Zuidoost. Deze is van 17 juni – 20 augustus aan de Anton de Komplein 120. Iteratief 05 is hier te bezichtigen.

Dynamiek

De Slang in het Jaar van de Tijger

Project: Art Shop Oost.

Vanuit de vergaderingen met Open Oost zijn er een stel gelijkgestemden kunstenaars op het idee gekomen om op een centrale locatie in oost een eigen winkel te openen. Momenteel zijn we aan te onderzoeken of het haalbaar is om een gezamenlijke galerie/winkel te starten, en onder welke rechtsvorm dit zal plaatsvinden.
We willen een pilot van 3 maanden starten om te kijken of de organisatie en resultaten positief verlopen om ons toe te gaan leggen op een officieel samenwerkingsverband.

Tips over anti-kraak/tijdelijke winkelruimte voor een schappelijke prijs in Amsterdam Oost verneem ik uiteraard graag.

International Year of Glass

2022 is spontaan voor mij een glasjaar geworden door alle exposities en mogelijkheden en nu blijkt het ook nog door de Verenigde Naties uitgeroepen te zijn tot het Jaar van het Glas!
Ik ga er dit jaar volop van genieten van alle mogelijkheden om mijn glaskunst te exposeren!
Alles stroomt en komt samen en ik ga ervoor!

Ik wens jullie ook een dynamisch en avontuurlijk Tijgerjaar toe!